Marinerad karré med plommonsås

Marinerad karré med plommonsås

Lägg köttet i marinad, 1 timme i kylen. Borsta eller skala rotfrukterna och löken. Dela dem i halvor eller klyftor och lägg dem i en kastrull. Slå på vatten, smaksätt med salt och koka upp. Tag kastrullen åt sidan när det kokar livligt och låt allt svalna.

Dela och kärna ur plommonen och lägg dem i en liten kastrull. Slå på BBQ-sås så det täcker plommonen, sjud försiktigt några minuter tills plommonen är helt mjuka.

Tag upp köttet ur marinaden och låt det rinna av. Häll av vattnet från rotfrukterna och torka dem sedan en stund på en kökshandduk. Ringla olja över rotfrukterna och grilla köttet och rotfrukterna på het grill.

Servera med babyspenat och plommonsås.

INGREDIENSER

  • 4 st  karréskivor, gärna rapsgris (ca. 600g)
  • Caj P Marinade Allround
  • 1 kg  rotfrukter, t ex morot, palsternacka, persiljerot, schalottenlök
  • 8 st  små plommon
  • Sweet Baby Ray's Honey
  • 3 msk  rapsolja
  • 2 dl  babyspenatblad