Spenatburgare

Spenatburgare

Blanda ättika, vatten och socker i en kastrull. Låt lagen koka upp och kyl den sedan. Skiva rödlök tunt och lägg i lagen, låt den mogna i kylen ett par timmar.

Stek löken och vitlöken sakta i oljan i cirka fem minuter. Låt det kallna. Lägg alla ingredienserna till burgarna i en mixer och kör till i cirka 10 sekunder. Skrapa ner kanterna och mixa ytterligare 10 sekunder till en jämn formbar färs. Smaka av med salt och svartpeppar. Forma biffar med fuktade händer. Stek i olja på grillens häll eller på en stekpanna på grillen. Stek några minuter på varje sida, var försiktig med värmen så att det inte bränns vid.

Montera fina burgare med bröd, spenatbiffar, grönsaker och såserna.

INGREDIENSER

 

Till picklad lök:
0,5 dl ren ättika, 24%
2 dl socker
3 dl vatten
3 st rödlökar

Till burgarna:

2 msk olivolja

1 dl hackad lök

1 msk hackad vitlök

200g färska spenatblad, finhackad

150g panko ”japanskt ströbröd”

100g riven prästost

50g riven parmesanost

2 st ägg

Olja till stekning

 

Till servering:

Salladsgrönsaker
CajP’s Sriracha mayo
Sweet Baby Ray's Original