Lax i folie

Lax i folie

Skär laxen i 12 bitar, lägg den i en påsen och slå på marinaden.  Låt marinera i kyl 30-60 minuter. 
Dela potatisen om den är stor. 
Vispa samman smöret med citron, lime och hackad basilika, smaksätt med salt, vitpeppar och en nypa socker.  Ta upp laxen och låt den rinna av. Lägg ut 4 stora bitar folie, smöra dem tunt i botten och lägg på laxbitarna, krydda med salt och vitpeppar. Lägg potatisen ovanpå och avsluta med en generös klick kryddsmör. 
Vik ihop till täta foliepaket och grilla dem ca 10 minuter på medelvarm grill. 
Servera tillsammans med en fin sallad.

Ingredienser

  • 600 g  laxfilé, utan skinn och ben
  • 1 påse  Caj P. Marinad Sweet Chili
  • 400g  färskpotatis, kokt
  • 100g  smör, mjukt
  • 1 st  lime, saft och rivet skal
  • 1 st  citron, saft och rivet skal
  • lite aluminiumfolie
  • 1 dl basilikablad
  • blandad  sallad