Caj P. Vitvinsfond är en fräsch och smakrik fond med tydlig karaktär från vitt vin. Använd den för att lyfta fisk- och fågelrätter, eller ge dina såser, soppor och grytor en elegant touch. Ett tips är att tillsätta den i en krämig risotto för friskhet och djup, eller i en fisksoppa för en sofistikerad smakupplevelse.
Dosering: 1½ msk fond till 5 dl vatten/vätska.
En flaska ger ca 4 liter utspädd fond.
1½ msk fond = 1 fondtärning
Vatten, salt, VITT VIN, morot, lök, socker, VITVINSVINÄGER, modifierad stärkelse, krydda (fänkål, gurkmeja, kummin, vitpeppar, dragon, dill) purjolöksjuice koncentrat, citronjuicekoncentrat, schalottenlök, syra (mjölksyra), SELLERI, arom, konserveringsmedel (E202), förtjockningsmedel (E415).
- Energi 275 kj
- Energi 66 kcal
- Fett 0.7 g
- Varav mättat fett 0.1 g
- Kolhydrat 14 g
- Varav sockerarter 8.9 g
- Protein 0.6 g
- Salt 16.1 g
Selleri, Svaveldioxid eller sulfit