Vår nya förpackning

Att leverera förstklassig grillsmak på flaska är fundamentet till varumärket Caj P. År 1962 var husmanskosten stark i Sverige och många var inte redo för den ”exotiska grillsmak” som Caj Pontán började sälja i 5L-dunkar över disk. Allt eftersom grillkulturen byggdes starkare ökade efterfrågan på en grillolja anpassad för hemma-bruk och den ikoniska Caj P. glasflaskan var född.

Glasflaskans utseende har förändrats under årens gång och 2024 kan vi stolt lansera vår nya förpackning.


Glasflaskor är den butelj som har högst klimat-påverkan. Anledningen till det är att det går åt mycket energi vid tillverkning och att glas dessutom är tungt att transportera. Caj P.s nya PET-flaska är mer energisnål att framställa och därtill minskar flaskans totala vikt med ca 40%. Både flaskans vikt och nya utformning gör att vi kan packa på ett effektivare sätt och minska vårt klimatavtryck.

För dig som konsument är det enklare att bära hem produkten från butik. Den blir smidigare att ta med sig till husbilen, båten eller när det vankas grillkväll hos grannen och du slipper oroa dig för glaskross. Det är dessutom enkelt att återvinna PET-flaskan i din närmsta återvinningsstation.

Förstklassig grillsmak i en klimatsmartare förpackning helt enkelt!


Våra rötter ligger djupt grundade i Caj Pontáns dröm om den svenska grillkulturen. Därför är det självklart för oss att våra produkter produceras i Sverige. För att få till de bästa smakerna hämtar vi ingredienser från hela världen, men alla våra produkter framställs, produceras och paketeras i Sverige.


Ända sedan starten 1962 har passionen för grillat varit drivande i allt vi gör. Genom årens gång har trender och konsumtionsvanor förändrat sättet vi äter och grillar på, men som en stadig grund ligger Caj Pontáns filosofi om att hela tiden erbjuda nya smakkombinationer för det svenska folket. Att våga testa, utmana och förbättra har vi aldrig varit rädda för, det är också därför som vi hela tiden anpassar våra recept för att kunna leverera det bästa på marknaden. Allt med strävan efter att göra det så lätt som möjligt för alla att laga god mat. För det är det som är så härligt – man får grilla vad, hur och när man än vill och det finns något att njuta av för alla.

Tillsammans skapar vi värme och gemenskap runt grillen.