Fisksoppa med krispiga grönsaker

Fisksoppa med krispiga grönsaker

Skär morötter i sneda slantar och dela fänkålen på längden, skär bort stocken i mitten och strimla i resten. Hetta upp en kastrull och stek grönsakerna snabbt i smör, tillsätt sockerärtor mot slutet. Salta, peppra och lägg över på ett fat. 

 

Hacka löken och fräs i smör tills mjuk och glansig, tillsätt vitvinsfond, grädde och vatten. Rör ner salt, peppar och cayennepeppar, låt koka på medelvärme under lock i ca 15 minuter. 

 

Hacka dillen 0ch skär fisken i tärningar, lägg ner i soppan tillsammans med grönsakerna och låt sjuda i ca 3 – 5 minuter. 

 

Servera med ett gott bröd och toppa med mer dill. 

INGREDIENSER

Smör till stekning

2 morötter

1 fänkål

150g sockerärtor

2 schalottenlök

3 dl vispgrädde

4 dl vatten

2 msk vitvinsfond

1 tsk salt 

Nymalen svartpeppar 

½ tsk cayennepeppar

250g laxfilé 

250g torskfilé

1 knippe hackad dill (även stjälkarna)

 

Till servering:

Bröd