Grillad karré med picklade grönsaker

Lägg köttet i en påse, slå på grillolja och låt köttet marinera ca 2 timmar. Låt oljan rinna av och grilla köttet på het grill. Servera köttet tillsammans med picklade grönsaker, tomatsallad, aioli och potatis. 

Picklade grönsaker:
Skala och skiva lök och rotfrukter tunt, lägg dem tajt i en burk. Koka upp socker och vatten, när det kokat upp, drag kastrullen åt sidan och rör i vinäger, ingefära, apelsinskal och juice. Slå den heta lagen över rotfrukterna och låt det svalna under lock.

Ingredienser

 

PICKLADE GRÖNSAKER:

  • 2 st  morötter
  • 2 st  persiljerötter
  • 1 bit  rotselleri
  • 2 st  bananschalottenlökar
  • 0,75 dl  socker
  • 1 dl  risvinäger
  • 1 dl  vatten
  • 8 skivor  färsk ingefära
  • 1 msk  rivet apelsinskal
  • 1 msk  pressad apelsinjuice