Grillat lamm med Caesarpotatis

Grillat lamm med Caesarpotatis

Lägg köttet i en plastpåse, häll på BBQ-oil och marinera ca. 2-3 timmar i kylen. Gör sedan dressingen, lägg alla ingredienserna i en bunke och mixa med stavmixer eller i en kann-mixer. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Slå dressingen över potatisen och blanda runt. Grilla köttet till önskad stekningsgrad, låt det vila några minuter innan det skärs upp. Lägg upp på tallrikar, strö lite extra parmesan på potatissalladen och servera direkt.

Ingredienser

600-800g lammryggfilé

1 dl Caj P. BBQ-oil Garlic

Caj P. Classic BBQ sås

Sallad och grönsaker

800g små kokta potatisar

 

Dressing:

1 st vitlöksklyfta

1 st ägg

1,5 tsk dijonsenap

1 msk vit mild vinäger

2 sardellfiléer

1 tsk kapris

1 dl riven parmesanost

2 dl rapsolja