Het salsicciapasta med tomat och parmesan

Het salsicciapasta med tomat och parmesan

Hacka lök och vitlök, skär selleri i små kuber. Stek lök, vitlök och selleri med olivolja i en stekpanna tills löken är mjuk och glansig. Finhacka chilin, tillsätt chili, torkad basilika och salsicciafärs, stek tills färsen fått fin färg. 

 

Koka pastan al dente i välsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen, spara 2 - 3 dl pastavatten till såsen. 

 

Rör ner örtfonden i pannan med krossade tomater, addera pastavatten och låt puttra på medelvärme under lock i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. 

 

Häll ner pastan i såsen och blanda väl, servera och toppa med riven parmesan och färsk basilika. 

INGREDIENSER

1 gul lök 

2 vitlöksklyftor

2 - 3 selleristjälkar 

3 msk olivolja 

½ - 1 chilipeppar, beroende på hur mycket hetta du vill ha

400g salsicciafärs 

2 – 3 dl pastavatten 

1 ½ msk örtfond 

1 förpackning krossade tomater, 390g

Salt & peppar efter smak

300g Linguine 

 

Till servering: 

Riven parmesan 

Färsk basilika