Laxburgare med avokado

Dela laxen i bitar och lägg den i en mixer eller matberedare tillsammans med rub-kryddan och en nypa salt. Mixa till en grov färs.

Tillsätt äggvita och mixa ytterligare 30 sekunder. Mixa i vispgrädde försiktigt och inte för länge för då spricker färsen.

Tärna 2 bitar soltorkad tomat och blanda ner i färsen. Forma fina burgare och förbaka dem på plåt i ugnen, 10 minuter på 120°.

Pensla burgarna med olja och grilla dem färdiga på het grill. Montera fina burgare och servera direkt.

Ingredienser

  • 500g  lax, skinn- och benfri
  • 1 msk  Caj P. Rub Smoke Chipotle
  • 1 st  äggvita
  • 2 dl  grädde, 40%
  • 6 bitar  soltorkad tomat
  • 2 msk  rapsolja
  • 4 st  hamburgerbröd
  • Caj P. Aioli
  • Avokado
  • Isbergssallad