Pannbiffar i mustig svamp och löksås

Pannbiffar i mustig svamp och löksås

Sätt ugnen på 160 grader varmluft. 

 

Rör ihop ströbröd, mjölk, ägg, svampfond och senap i en bunke, låt svälla någon minut. Tillsätt salt och nötfärs, blanda väl och forma 4 stora eller 8 mindre biffar. Bryn biffarna i en stekpanna med 1 msk smör tills båda sidor fått fin färg, placera biffarna i en ugnsform och ställ i ugnen ca 12 - 15 minuter. (70 grader innetemperatur) 

 

Rensa svampen och skär i mindre bitar, häll ner i en torr, het stekpanna och stek svampen tills den svettats ur. Skala och skiva löken i tunna skivor, tillsätt löken med 1 msk smör i pannan och stek tills löken är mjuk och glansig. Rör ner majsstärkelse, mjölk, grädde och svampfond. Rör om och låt sjuda till önskad konsistens, smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev. skyn från biffarna och rör om. 

 

Placera biffarna i såsen och servera med ett krämigt potatismos, rårörda lingon inlagd gurka. 

INGREDIENSER

Pannbiffar 
500 g nötfärs

½ dl ströbröd

1 dl mjölk

1 ägg

1 tsk svampfond 

½ tsk salt 

2 krm svartpeppar

Smör att steka i

 

Svamp och löksås

1 + 1 msk smör 

250g blandad svensk svamp, tex. kastanjechampinjoner och kantareller 

2 gul lök 

½ msk majsstärkelse 

1 msk svampfond 

3 dl grädde 

1 dl mjölk 

Salt & peppar efter smak

Ev. sky från biffarna

 

Serveringsförslag 

Potatismos 

Rårörda lingon eller vinbärsgelé 

Inlagd gurka