Pulled Turkey Sliders

Pulled Turkey Sliders

TILLAGNING I UGN:
Lägg kalkonen i en plastpåse, häll på grillolja och marinera ca. 2 timmar.
Skala och skär löken i klyftor. Placera kalkonen i en lergryta eller i en gryta med lock som tål ugnsvärme. Lägg på löken och ringla över 1 dl BBQ-sås. Sätt grytan i ugn, 3-4 timmar i 125° tills köttet är väldigt mört.

TILLAGNING PÅ GRILL:
Lägg kalkonen i en plastpåse, slå på grillolja och marinera i ca. 2 timmar. Skala och skär löken i klyftor. Tänd grillen, 2 små högar med briketter på varje sida. Ställ ett tråg i mitten med vatten, lägg i löken.
När briketterna glöder fint så lägg på kalkonen, pensla på BBQ-såsen, lägg på locket och låt kalkonen sakta bakas i grillen. Fyll på några briketter varje halvtimme och pensla kalkonen med BBQ-sås. Önskas en rökigare smak så lägg på en handfull fuktiga rökspån på glöden varje halvtimme. Kontrollera att det är vatten i tråget så det inte kokar torrt. Grillningen tar ca. 3-4 timmar, kärntemperaturen skall vara ca. 90°.

Montera fina burgare. Stryk lite BBQ-sås på bröden, lägg på äpple- och sellerisalladen, grönsakerna och kalkonköttet, servera genast.

Ingredienser

  • ca. 500 g  kalkonstek
  • 3 msk  Caj P. BBQ Oil , välj Din favorit
  • 1 dl  Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce , välj Din favorit
  • Salladsgrönsaker
  • Små hamburgerbröd