Quinoabiffar med salsa

Vispa samman alla ingredienser till biffarna. Det skall bli en jämn smet. Smaka av med salt, peppar och vitlökskrydda.

Låt smeten vila i kylen minst 30 minuter. Ställ en stekpanna på grillen eller använd grillens stekhäll (om det finns). Forma fina biffar och stek dem försiktigt i lite smör.

Blanda tomat, örter och lök, smaksätt med olja, lime, salt och peppar. Pensla bröden med smält smör och grilla dem gyllenbruna och knapriga.

Servera biffarna tillsammans med tomatsalsa, bröd och grönsaker.

Ingredienser

  • 5 dl  quinoa, kokt och avrunnen
  • 1,5 dl  ost, finriven
  • 1,5 dl  färskost
  • 2 dl  grön zucchini, riven och urkramad
  • 1 dl  salladslök, finstrimlad
  • 2 st  ägg
  • 3 msk  vetemjöl
  • Caj P. Grillkrydda Vitlök

 

TOMATSALSA:

  • 2 dl  färsk tomat, hackad
  • 0,5 dl  koriander eller persilja, hackad
  • 0,5 dl  schalottenlök, hackad
  • Olja, lime

 

TILL SERVERING: 

  • Skivad baguette
  • Smält smör
  • Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce, valfri favorit salladsgrönsaker