Ramen med svamp och tofu

Ramen med svamp och tofu

Skala och finhacka lök och vitlök, skala och riv ingefära, ansa och dela svampen i mindre bitar. 

 

Stek lök och svamp med olja i en stor kastrull tills det fått lite färg. Tillsätt vitlök, ingefära och socker, låt fräsa någon minut innan du tillsätter vatten, svampfond, risvinsvinäger, soja och chilipulver. Låt sjuda i ca 15 minuter.

 

Skär tofu i kuber och stek med olja tills den fått fin färg.  

 

Dela pak choi på längden, skär broccolin i små buketter, hyvla morot och skiva salladslök.  Tillsätt pak choi, broccoli, böngroddar och nudlar i soppan, låt sjuda i ca 3 minuter. Häll upp soppan i djupa skålar, toppa med tofu, morot, salladslök, koriander och rostade sesamfrön.  Servera och njut!

INGREDIENSER

Ramen

2 msk neutral olja

1 gul lök

150 g kastanjechampinjoner 

2 vitlöksklyftor 

Ca 5 cm ingefära

1 msk socker 

1,2 liter vatten

3 msk svampfond 

2 msk risvinsvinäger eller citronsaft

2 msk ljus soja

1 litet broccolihuvud 

Ca 200 g fast Tofu 

2 pak choi

2 dl böngroddar

200 g ramennudlar 

 

Till servering:  

Hackad salladslök 

Hyvlad morot

Färsk koriander 

Rostade sesamfrön