BBQ beef

BBQ beef

Fräs smör och lök sakta i en kastrull i 10 minuter. Tillsätt farin och vinäger, låt puttra sakta i ca. 5 minuter tills vätskan kokat bort.

Smaksätt köttet med salt och svartpeppar och grilla till önskad stekningsgrad. Grilla eller stek tomaterna en minut på hög värme.

Skiva köttet och servera med lök, tomater, grönsaker, BBQ-sås och krispiga hasselbackspotatisar.

Minihasselbackspotatis:

Tvätta potatisarna och skär täta, djupa snitt i dem. Fritera potatisen tills den fått fin färg och är nästan klar. Tag upp, och lägg den i en form som tål att stå på grillen. Lägg smör på toppen på potatisen och strö på rub. Ställ formen i grillen och låt potatisen bakas klar.

INGREDIENSER

  • 4 st  fina biffar av entrecôte eller ryggbiff
  • 1 msk  smör
  • 3 dl  lök, skivad
  • 1 msk  farinsocker
  • 1 msk  äppelcidervinäger
  • 1 ask  cocktailtomater, delade grönsaker 
  • Sweet Baby Ray's Sweet' n Spicy

 

MINIHASSELBACKSPOTATIS: