Texas Steak

Skala och skär rotfrukterna i fina bitar, lägg dem i en kastrull, häll på grönsaksfond och vatten så att det täcker. Låt allt koka upp och sedan kallna i spadet, låt därefter rinna av i durkslag. Ringla smält smör över grönsakerna och rosta dem i ugn eller på grillen.

Massera in rub-kryddorna i köttet. Blanda mango och thai chilisås, smaka av med pressad lime. Grilla köttet till önskad stekningsgrad, pensla generöst med mangosåsen mot slutet av grillningen. Servera köttet med rotfrukter och Baconnaise.

Ingredienser

  • 4 st  ryggbiffar à 150-200g
  • 800g  blandade rotfrukter
  • 2 msk  koncentrerad grönsaksfond
  • 2 msk  smält smör
  • 1 påse  Caj P. Ekologisk Texas Rub Salt n’ Pepper
  • 1 dl  tärnad färsk mango
  • 4 msk  thai chilisås, gärna Lucullus
  • pressad lime, gärna ReaLemon
  • spröda salladsblad
  • Caj P. Baconnaise